Статус
Приключен
Срок

2012

Локация

София, България

Клиент

Студио Вирус

Типология

Офис пространство

Virus е бързоразвиваща се агенция за креативни идеи в сферата на рекламата, продуктовия дизайн, интернет и медия маркетинга. Повече от 100 професионалисти са част от нея. Някои от клиентите на Virus са b Media Group, L’OREAL, Mondelez International, Lenovo, Schneider Electric.

В ядрото на проекта лежат идеите за създаване на работно пространство, което естествено да провокира екипът и клиентите и което да отговаря на специалното внимание на компанията към функционалност, качество и дълготрайност.

Концепцията на дизайна се опира на идеята „Пиктограми” като тема, представяща най-точно комуникацията и духа на екипа. Пиктограмите като недвусмислен начин за комуникиране на информация, кореспондират с лекотата на развитие на екипните взаимоотношения във Virus, комуникация без недоразумения.

Цветовете играят важна разказна роля в дизайна на пространството. Мебелировката в зоната на рецепция отговаря цветово и визуално на стария стил на сградата, и естествено свързва този стил с модернистичната идея, заложена в другите помещения.

Големите прозорци осигуряват атмосфера на светлина, дори и там, където са използвани по-тъмни нюанси.

Комбинацията от бетон-дърво настилка с тухлени стени са елегантен микс, придаващ едновременно, усещане за домашен уют, смесен с градски стил: усещане за дом, когато екипът релаксира от ежедневните работни „мозъчни атаки” и градски стил, когато е в креативен работен процес.